#jouwverhaal #TastyGenerations - Erica en Ilona

[blog] Koks van het eerste uur kun je ze wel noemen. Erica en Ilona vormen voor de zevende keer een kookteam aan de Lange Haven. Eén keer hebben ze zelf de culinaire route gelopen, maar koken doen ze liever. Waarom? Voor anderen koken vinden ze gewoon gezellig. En het is altijd weer een verrassing welke connecties er tussen deelnemers blijken te zijn.

“Door voor anderen te koken, breng je letterlijk "ontmoeten’ aan je keukentafel! Dat is toch prachtig!”

Erica en Ilona zijn enthousiast en hebben weer zin in het Walking Dinner. Het is een leuke traditie geworden om dit samen te doen. Beiden vinden koken leuk. En Erica deelt graag haar geliefde woning in het centrum met het mooie uitzicht op de Lange Haven.

Ilona: “In deze periode zien we elkaar vaker en kletsen we gelijk weer bij. De voorpret van het bedenken van gerechten en inkopen doen, blijft leuk. Het wordt steeds makkelijker om alle inkopen bij Schiedamse ondernemers te doen. Er zijn leuke winkeliers bijgekomen de laatste jaren.”

“Bij ons is het verassingseffect groot!”

Naast trouwe kookteams zijn er natuurlijk ook trouwe lopers. Hoe gaan ze daarmee om? “Tja, het kan gebeuren dat we dames aan tafel krijgen die hier al eens eerder zijn geweest”, vertelt Erica. “Dat is niet te voorkomen. Maar bij ons het is verassingseffect groot. Men krijgt hier nooit hetzelfde te eten. Elk jaar maken we iets nieuws. Daar ligt ook de fun voor ons. Zo serveerden we eens een Frans 3-gangen diner, Vietnamese springrolls, en lieten we de deelnemers zelf een home made hamburger samenstellen.”

Wat is jullie associatie met het thema Tasty Generations?

Ilona lacht. “Nou ik was een slechte eter! Mijn moeder zocht elke keer trucjes om me aan het eten te krijgen. Ze bakte bijvoorbeeld een ei in een vierkant gourmetpannetje, die at ik wel, maar een rond ei niet. Gelukkig is alles goed gekomen en vind ik nu zelf koken (en eten) leuk.”

Erica’s oma komt uit Groningen. “Ik word weer blij als ik aan haar boerenkool denk. Die stoofde ze in een laagje water, havenmout erbij en een klontje boter. Met zuurkoolspek natuurlijk. Zelf maak ik mijn eigen variant hierop waar mijn kinderen regelmatig naar vragen.”


-----------------------------------------------------------------------

WAT IS JOUW WALKING DINNER VERHAAL? 

Voor het Walking Dinner 2018 halen we verhalen op bij nieuwe of voormalige kookteams en eters. Wat is jouw verhaal? Laat het ons weten via Facebook of svpschiedam@gmail.com

{op de foto vlnr Erica, Ilona}