#jouwverhaal #TastyGenerations - Aicha, Ikram en Karen

[blog] Een inspiratievolle mix kun je dit stel wel noemen. De pure Marokkaanse Ikram met halfzus Aicha, waar bourgondisch Belgisch bloed doorstroomt, poseren met Aicha's schoonmoeder Karen uit Denemarken. Een paar jaar geleden waren ze een kookteam in Schiedam West. Wat koken en eten zij graag?

Ikram: "Als ik tijd heb, kook ik ons familierecept couscous. Voor het Walking Dinner heb ik dit destijds ook gemaakt. Ik maak alles zelf en sta dan wel een uur of vijf in de keuken. Je begrijpt dat dit niet vaak gebeurt. Ik kan het als de dag van gisteren herinneren dat ik naar mijn vader in de keuken liep en mee ging helpen. Niet mijn moeder maar mijn vader was de kok in huis. Van hem heb ik de couscous leren maken. Hij kon echt heel goed koken!"

"Zelfs mijn man, een echte kookliefhebber, kan de familiecouscous niet namaken", vertelt Aicha. "Het gevoel voor de juiste dosering en timing staat niet in het recept:). In mijn kookkunsten vind je van alles terug. Ik noem het maar fusion. Ik herinner me de grote pannen casserolles met veel vlees. Iets te heftig voor mij. Zelf bakken we graag pizza's buiten in de steenoven. Met lekker pure ingrediënten. Maar ook neem ik graag een goed stuk vlees mee uit Denemarken".

De Deense Karen vertelt dat ze regelmatig met haar man bij hun zoon in Schiedam op bezoek komen. Uit de bossen rondom hun huis nemen ze reebout, fazant of kip mee. "En natuurlijk onze eigen eieren, die zijn toch het lekkerste!" Heeft zij een familiegerecht met mooie herinneringen? "Ja, met kerst eten we altijd gezoete aardappels met varkensvlees uit de oven: flæskesteg. Mijn moeder maakte dat en ik serveer het mijn (klein)kinderen. Ik weet niet of zij deze traditie overnemen hoor. De rijstepap (risalamande) met kersensaus gaat er in ieder geval in als pap.”

-----------------------------------------
WAT IS JOUW WALKING DINNERVERHAAL?
Voor het Walking Dinner 2018 halen we verhalen op bij nieuwe of voormalige kookteams en deelnemers aan de culinaire route. Wil jij een ervaring delen van nu of vroeger? Laat het ons weten via Facebook of svpschiedam@gmail.com.

[op de foto vlnr Karen, Aicha, Ikram]