hallo, kookteam


Leuk dat jij wilt koken op vrijdag 8 maart!

...want een geslaagd Walking Dinner valt of staat natuurlijk met voldoende, gezellige kookteams door de hele stad. Onze ervaring is dat we ongeveer twintig kookteams nodig hebben, dus jij bent van harte welkom!

Een kookteam bestaat minimaal uit één vrouw die kookt en één vrouw die haar ondersteunt. Jullie krijgen een vast bedrag per eter. En jullie bepalen zelf de gerechten, in welke uitserveervorm dan ook, bereiden alles voor en serveren uit. Mocht je niet over een passende locatie beschikken, dan kunnen we je eventueel koppelen aan vrouwen die hun locatie aanbieden. Heb je extra ondersteuning nodig bij de voorbereiding of op de avond zelf? Ook dit kun je aangeven op het "aanmeldformulier kookteam".

Wil je als koksmaatje een andere kok of kookteam ondersteunen? Meld je dan aan via svpschiedam@gmail.com en wij proberen je te matchen met een kok.

Jouw keuken of locatie aanbieden kan ook. Het kookteam serveert dan op jouw locatie. Heb je een leuke locatie die je ter beschikking wilt stellen? Laat het ons weten via het "aanmeldformulier locatie".

De eindlocatie van het 10e Walking Dinner is Zaal Beatrix, Lange Kerkstraat 70. De jubileum afterparty start hier om 21:30 uur tot 01:00 uur. Alle deelnemers, route lopers en kookteams zijn van harte welkom om deze bijzondere avond met een drankje en muziek samen in stijl af te sluiten!


Basis uitgangspunten voor kookteams

We laten graag de creativiteit bij de kookteams. Zo blijft het voor elke culinaire route loper een verrassing waar, met wie en wat ze gaat eten. Dit zijn de grondbeginselen van het SVP Walking Dinner :

AANTAL GASTEN AAN JOUW TAFEL
De groepsgrootte is minimaal 6 personen en, in principe, maximaal 12-14 personen. Laat ons via het aanmeldformulier weten hoeveel gasten je aan tafel kunt/wilt ontvangen. Heb je geen eigen locatie en wil je gebruik maken van een aangeboden locatie in de stad? Vul ook dan het gewenste aantal gasten in.

BOODSCHAPPENGELD
Van ons krijg je boodschappengeld. Elk kookteam ontvangt € 6,- per eter. Je ontvangt 2 groepjes eters. Op basis van het verkochte aantal kaarten maken we de groepsindeling en culinaire routes. Je krijgt van ons rond 3 maart het definitieve aantal door dat bij jou aan tafel schuift. Op basis daarvan maken we voor 7 maart het boodschappengeld over.

JOUW GERECHT - ONS THEMA
Elk kookteam bepaalt zelf waarmee ze haar gasten verrast. Leuk als je aansluit bij het thema van 2019 ‘Guilty Pleasure‘ waar we een uitdagende knipoog maken naar de gerechten waar je dol op bent. Welk gerecht is tongstrelend en wil je delen met anderen? Heb je een geheim recept waarvan niemand de ingrediënten kent? Of durf jij je tafeldames een smaakexplosie voor te zetten? We dagen je uit!

Je kunt beide groepjes hetzelfde gerecht serveren of je maakt een voorgerecht voor de ene groep en een hoofdgerecht voor de anderen groep. Tapas achtige ‘tasty’ hapjes mag natuurlijk ook. Houd er altijd rekening mee dat jouw tafelgasten op twee locaties gaan eten. We vragen je vooraf door te geven wat je gaat koken zodat we bij het indelen van de routes/dieetwensen hier rekening mee kunnen houden. Niets vervelender als de gasten op beide locaties iets soortgelijks eten.

* * *

Heb je als kookteam (in spé) nog vragen?
Neem dan contact op met onze kook-hulp-lijn via svpschiedam@gmail.com